semua Kategori

Laman Utama>Berita>Berita syarikat

Apabila emparan kapilari sejuk, gear berkelajuan rendah tidak boleh dimulakan: minyak pelincir emparan mengeras atau minyak pelincir merosot dan kering dan melekat.

Masa: 2022-01-24 Hits: 1

Apabila emparan kapilari sejuk, gear berkelajuan rendah tidak boleh dimulakan: minyak pelincir emparan mengeras atau minyak pelincir merosot dan kering dan melekat. Pada mulanya, emparan boleh diputar semula dengan bantuan tangan atau minyak boleh diisi semula selepas dibersihkan. Getaran emparan, bunyi, kegagalan: periksa sama ada emparan tidak seimbang, kacang longgar untuk membaiki mesin. Jika ada, ketatkannya. Periksa sama ada galas emparan rosak atau bengkok. Jika ada, gantikan galas.  

Periksa ubah bentuk atau kedudukan penutup luar emparan kapilari yang tidak betul, dan laraskannya jika ada. Pengujaan getaran sistem emparan ialah: sistem pemacu motor, bakul skrin dan ralat pemesinan, galas dan pendakap, pemasangan aci tidak seimbang, pembentukan retakan in vitro, air dalam ruang patah, masalah yang disebabkan oleh kerosakan suhu tinggi, serius dalam emparan tinggi, kecondongan aci berputar berkelajuan tinggi, getaran, apabila kekerapan getaran melebihi had, ia akan menyebabkan resonans emparan seluruh sistem, membawa kepada serius selepas Oleh itu, sama ada ia emparan atau emparan lain dalam proses permohonan, kita perlu membayar perhatian kepada getaran emparan, kerana ia mempunyai kesan yang besar terhadap penggunaan biasa dan keselamatan emparan kapilari.

Dalam sistem bukan inersia bulat, daya inersia emparan kapilari sentiasa ke luar, dan tiada daya masuk yang sepadan. Untuk memastikan objek tidak bergerak dalam sistem bukan inersia, daya lain diperlukan untuk mengatasi daya inersia, seperti daya tarikan tali, daya sokongan dinding luar, dan graviti objek jisim. Malah, dalam semua sistem bukan inersia, daya inersia boleh dicipta mengikut prinsip kesetaraan. Arahnya adalah bertentangan dengan pecutan dalam bingkai bukan inersia (berbanding dengan pecutan sistem inersia), dan magnitud ialah pecutan digandakan jisim objek. Dengan cara ini, adalah lebih mudah untuk menangani keseimbangan daya dalam rangka bukan inersia, dan bukannya siapa yang benar-benar mengenakan daya sedemikian.  

Kerana kelajuan emparan kapilari yang menakjubkan, pemutar tidak ditetapkan oleh galas bebola biasa, tetapi oleh galas magnetik. Galas magnet menggunakan medan magnet untuk memastikan rotor sentiasa berada di tengah-tengah gegelung pemegun. Tiada sentuhan fizikal antara pemutar dan pemegun, yang menghilangkan geseran, dan kemudian memastikan kestabilan operasi ultra-tinggi emparan kapilari.  

Sebab mengapa centrifuge kapilari bergetar dalam proses pecutan dan nyahpecutan ialah sebagai tambahan kepada resonans, saya fikir perubahan pusat graviti semasa pecutan dan nyahpecutan juga merupakan satu aspek, yang mungkin berkaitan dengan resonans. Apabila frekuensi getaran hampir dengan frekuensi semula jadi bahan, resonans akan berlaku. Menurut teori getaran, objek pepejal sebenarnya mempunyai frekuensi semula jadi yang tidak terkira banyaknya. Apabila frekuensi pengujaan luaran dan frekuensi semula jadi objek berdekatan antara satu sama lain Apabila frekuensi semula jadi adalah sama, fenomena resonans akan muncul. Pada masa ini, amplitud getaran adalah sangat besar (amplitud), yang biasanya berbahaya. Bagi masalah pengimbangan, ia adalah masalah keseimbangan dinamik, kerana pusat jisim objek tidak bertepatan dengan pusat putaran, mengakibatkan kesipian, yang juga mendorong getaran, dan tergolong dalam kategori teori getaran. Saya rasa fenomena di atas adalah disebabkan oleh resonans. Sudah tentu, mungkin tiada trim.

+ 86-731-88137982 [e-mel dilindungi]