semua Kategori

Laman Utama>Berita>Berita syarikat

Mengapakah emparan ultra kapasiti begitu mahal?

Masa: 2022-01-24 Hits: 2

Baru-baru ini, seorang pelanggan bertanya beberapa soalan mengenai emparan penyejuk beku kapasiti ultra. Apakah maksud kapasiti ultra? Kenapa mahal sangat?

Dengan masalah ini, saya ingin memberi anda penjelasan yang mendalam: pertama sekali, kita harus bermula dari prinsip emparan. Prinsip kerja centrifuge adalah untuk memacu pemutar untuk berputar melalui motor, supaya menggunakan daya emparan untuk memisahkan komponen dalam zarah cecair dan pepejal atau campuran cecair dan cecair. Kemudian komponen teras berada di dalam motor. Oleh itu, apabila kapasiti diperluaskan, kuasa mesti ditingkatkan Jika hanya kapasiti diperluaskan, maka kelajuan pasti tidak akan mencapai standard, dan kesan emparan pasti tidak akan mencapai standard. Selain itu, dari perspektif kelajuan, lebih besar kapasiti, lebih besar berat, lebih besar rintangan. Terutama apabila kapasiti tertentu dicapai dan kelajuan mencapai had, lebih sukar untuk meningkatkan kelajuan. Oleh itu, satu kejayaan besar teknologi diperlukan dalam bidang ini. Sebab mengapa banyak emparan tidak dapat menghasilkan emparan penyejuk berkapasiti super besar ialah kelajuannya tidak dapat bersaing dengan nilai setara yang tinggi. Walau bagaimanapun, emparan Xiangzhi telah membuat satu kejayaan dalam hal ini. Sebagai contoh, apabila kapasiti dlm12l super besar kapasiti penyejuk emparan mencapai 6 × 2400ml, kelajuan boleh mencapai 4600r / min, yang boleh dikatakan mencapai tahap lanjutan antarabangsa. Akhirnya, dari sudut pandangan keseluruhan mesin, apabila kapasiti dan kelajuan dinaikkan, perkakasan lain yang sepadan juga harus dinaik taraf, jika tidak, ia tidak dapat memenuhi keperluan eksperimen dan keperluan penggunaan yang selamat.

Ia boleh dilihat bahawa kos emparan penyejuk kapasiti tambahan besar bukan sahaja kos pemutar, tetapi juga kos bahagian lain, jadi harga mesti lebih tinggi.

+ 86-731-88137982 [e-mel dilindungi]