semua Kategori

Laman Utama>Berita>Pameran News

Penutup Biobendung untuk Baldi Segi Empat

Masa: 2022-01-22 Hits: 113

Baldi segi empat tepat dengan 12 lubang direka khas untuk menangani 5ml(13x100mm) dan 2ml(13x75mm) tiub pengumpulan darah (vacutainer). Dengan jumlah kapasiti proses sehingga 48 tiub pada satu masa, rotor swing out 48x5ml dan 48x2ml memberikan kecekapan kerja yang tinggi dalam makmal diagnostik hospital.

12
11

Walau bagaimanapun, bekerja di makmal diagnostik klinikal biasanya bermaksud bekerja dengan sampel yang berpotensi berjangkit seperti darah atau cecair badan yang lain. Tetapi pengendalian mikroorganisma berjangkit atau bahan kimia berbahaya adalah perkara biasa di makmal penyelidikan juga. Untuk memastikan keselamatan kakitangan makmal dan untuk mencegah jangkitan yang diperolehi makmal (LAI) atau bahaya kesihatan lain, langkah berjaga-jaga yang munasabah mesti diambil sepanjang keseluruhan aliran kerja.

Centrifuge adalah salah satu sumber aerosol. Pelbagai aktiviti - termasuk mengisi tiub emparan, menanggalkan penutup atau penutup daripada tiub selepas sentrifugasi, dan mengeluarkan cecair supernatan dan kemudian menggantung semula pelet - boleh membawa kepada pembebasan aerosol ke dalam persekitaran makmal.
Oleh itu, penutup biobendung adalah penting untuk mengempar sampel berbahaya, seperti tiub pengumpulan darah (vacutainer)

10
9

Penutup biobendung tidak menghalang pembentukan aerosol semasa sentrifugasi; sebaliknya, mereka memastikan aerosol tidak boleh bocor dari sistem tertutup.
Jika tiub pecah atau bocor, jangan buka centrifuge sekurang-kurangnya 30 minit selepas larian. Memandangkan ini tidak selalu dapat dikesan sebelum anda membuka baldi atau pemutar (ketidakseimbangan secara tiba-tiba boleh menjadi petanda pertama tiub pecah), kami mengesyorkan menunggu sekurang-kurangnya 10 minit pada setiap masa sebelum anda membuka bekas.
Anda juga harus memuatkan dan memunggah baldi atau rotor dalam kabinet biokeselamatan (terutamanya dalam virologi dan mikobakteriologi) untuk meminimumkan risiko terlepas aerosol.
Biokeselamatan adalah penting untuk pekerja makmal, kami amat menghargai nasihat dan cadangan untuk menambah baik reka bentuk emparan kami yang mampu melindungi pekerja makmal dengan lebih baik.

Prev:

Seterusnya:

+ 86-731-88137982 [e-mel dilindungi]